El Grup de Suport de Germans d’AFAT acull més de 20 participants en la seva primera edició

Un total de 21 germans i germanes de persones adultes amb discapacitat intel·lectual han participat en la primera edició del Grup de Suport de Germans organitzat per AFAT (Associació de Famílies i Amics del TEB) amb el suport de la Federació Dincat-Plena Inclusió.

Entre maig de 2018 i gener de 2019 s’han celebrat un total set trobades a TEB/Sant Andreu, amb una participació mitjana d’entre 10 i 15 persones i una valoració general molt positiva.

Amb la dinamització de la coach, terapeuta i mediadora familiar Mònica Vàzquez, el grup ha compartit experiències i coneixements sobre qüestions com ara l’acompanyament de projectes de vida, el lleure, les relacions de parella, les potencialitats de les noves tecnologies, la gestió dels diners de butxaca, els processos de dol o les diferents alternatives d’habitatge.

També es va celebrar una sessió monogràfica sobre qüestions legals relacionades amb la tutela. En ella es va convidar Roland Barleycorn, advocat i patró de TEB Fundació, Montse Mestres, presidenta de TEB Fundació, i Mònica Castells, directora de l’entitat tutelar,  per parlar de qüestions com els testaments, el patrimoni, les pretuteles i els drets i deures del tutor.

El Grup Cooperatiu TEB i AFAT ja exploren noves vies de finançament per poder reeditar el grup aquest any 2019.

Suport entre famílies

AFAT és una associació sense ànim de lucre impulsada per famílies de persones treballadores i usuàries del TEB. Entre altres, ofereix formacions i assessorament, reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i atorga beques a les famílies amb més necessitat de suport econòmic.

2019-02-01T16:02:04+01:00 1 / 02 / 2019|Activitats|

Deixeu un comentari