AFAT mobilitza les famílies del TEB per la campanya “No al Copagament Confiscatori”

Des de l’Associació d’Amics i Famílies del TEB (AFAT) i el conjunt del Grup Cooperatiu TEB, ens hem mobilitzat per recollir signatures per la Campanya “No al Copagament Confiscatori”, a través de Dincat, l’organització que representa les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya.

Aquesta iniciativa, que s’ha posat en marxa a nivell estatal a través del Cermi (Comitè Espanyol de Representants de persones amb Discapacitat), vol modificar la Llei de la Dependència a través d’una Iniciativa Legislativa Popular, per a la qual es requereixen 500.000 signatures.

La finalitat de la ILP és establir uns criteris justos i equitatius sobre l’aportació econòmica de les persones en el cost de les prestacions de determinats serveis (llars-residències, residències i centres d’atenció especialitzada-CAE).

  • Segons càlculs de Dincat, els diners de butxaca estimats d’uns 130 euros al mes, una quantitat clarament insuficient per cobrir les necessitats bàsiques de la persona (roba, higiene personal, ulleres, dentista, medicaments, lleure i altres despeses personals).
  • Pel que fa la incorporació del patrimoni, Dincat constata que els càlculs de copagament s’han establert amb criteris que correspondrien a l’àmbit de la gent gran i no a la realitat de les persones amb discapacitat.
  • El copagament no té en compte que els estalvis que puguin tenir les persones han de durar molt temps perquè la discapacitat és per a sempre.
  • A més, cal recordar el greuge comparatiu que tenen les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual. Recentment, FEAPS ha presentat un informe que actualitza el sobreesforç econòmic de les persones i que oscil·la entre els 10.000 i els 47.000 euros/any en funció del grau de discapacitat.
  • Des de Dincat, es reclama a la Generalitat que aturi l’ordre i l’emplaça a negociar amb els agents socials implicats.

 

2015-05-05T23:22:40+02:00 5 / 05 / 2015|Mobilitzacions|

Deixeu un comentari