La Junta Electoral Central valida les signatures de la ILP contra el “Copagament Confiscatori”

La Junta Electoral Central ha confirmat la validació de la Iniciativa Legislativa Popular contra el copagament confiscador i abusiu en matèria de dependència, impulsada per les organitzacions del CERMI (Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad) i en el qual AFAT hem participat activament a través de Dincat-Plena Inclusió.

Moment del Lliurament de signatures a la Junta Electoral per part del CERMI

Moment del Lliurament de signatures a la Junta Electoral per part del CERMI

 

El moviment associatiu de la discapacitat intel·lectual ha superat àmpliament la quantitat mínima de 500.000 signatures que necessitàvem per poder debatre la ILP al Congrés dels Diputats amb l’objectiu d’aconseguir una modificació de la Llei de Dependència. La Junta Electoral Central únicament certifica que s’ha superat el mínim legal, però no el número exacte aconseguit de signatures vàlides.

No al copagament confiscatori - AFAT

Imatgd de la Campanya “No al copagament Confiscatori”

Segons dades del CERMI, la campanya de la ILP ha recollit més de 737.000 signatures, de les quals 111.576 pertanyen a Plena Inclusión.

Pel que fa a Catalunya, i en concret a Dincat i les entitats sòcies, hem recollit 29.227 signatures, gairebé un 4% del total.

Des de DINCAT agraeixen a totes les famílies la implicació en aquesta campanya que vol uns criteris justos i equitatius que no aboquin les persones i les famílies a l’empobriment. Sense l’esforç de tothom, no hauríem pogut aconseguir milers de signatures de suport.

Seguim treballant plegats en defensa dels drets de les persones.

2016-01-13T14:35:20+01:00 12 / 01 / 2016|Mobilitzacions|

Deixeu un comentari