Les famílies del TEB reflexionen sobre com planificar el futur

Familiars del TEB van posar en comú les seves inquietuds sobre la planificació del futur en la cinquena sessió del cicle Espai Famílies, organitzat per l’Associació de Familiars i Amics del TEB (AFAT) amb la col·laboració de Dincat. La xerrada va tenir lloc el 8 de novembre al TEB/Sant Andreu i va comptar amb la dinamització de Mònica Vázquez, coach, terapeuta i mediadora familiar.

Les persones assistents van analitzar la necessitat de planificar amb antelació el futur familiar i facilitar la transició cap a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual. Es van destacar els beneficis d’iniciar la vida autònoma a una edat no massa tardana, al voltant dels 30 o 40 anys d’edat, quan són factibles solucions habitacionals més normalitzades com els pisos amb suport.

En canvi, si les decisions es posterguen fins a fases més avançades de l’envelliment, serà probable que les majors necessitats de suport requerides facin optar aleshores per altres opcions menys normalitzadores, com ara un centre residencial. Per això, es va posar èmfasi en no sobreprotegir els familiars amb discapacitat i a potenciar la seva autonomia i independència com abans millor.

Figures jurídiques de protecció, propera xerrada

La propera xerrada de l’Espai Famílies es dirà “Figures jurídiques de protecció de les persones amb discapacitat intel·lectual” i tindrà lloc el dimarts 29 de novembre a les 6pm al TEB/Sant Andreu. Té l’objectiu d’informar i orientar les famílies sobre modalitats com la tutela, la curatela, l’assistència, l’administració patrimonial, la defensa judicial, l’autotutela i les entitats tutelars.

La participació a la xerrada és oberta i gratuïta. Per insciure-us-hi o per a més informació, escriviu un correu electrònic a comunicacio@teb.org o truqueu al 93 360 03 87 (ext. 112).

AFAT organitza projectes que ajuden a compartir inquietuds i reivindicacions entre les famílies i donen suport a aquells membres del TEB que més ho necessiten. Per fer-ho possible i formar-hi part, només cal fer una aportació de 2 euros al mes.

2018-04-05T18:43:06+02:00 9 / 11 / 2016|Sin categoría|

Deixeu un comentari